به گزارش خبرنگار آذرباخیش جعفر برزگر در گفتوگو با خبرنگاران افزود: پس از گذشت چهار ماه از وقوع زمینلرزه (هشتم بهمن پارسال) در شهرستان خوی، از مجموع ۲ هزار و ۱۲۰ واحد تخریب شده، ۹۰ درصد واحدهای مسکونی احداثی شروع عملیات بازسازی داشته و در یک هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی احداثی عملیات پیکنی انجامگرفته است.
وی اظهار کرد: همچنین در بیش از یک هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی اجرای فونداسیون، در یک هزار واحد مسکونی نصب اسکلت فلزی و در ۴۰۰ واحد مسکونی اجرای سقف به اتمام رسیده است.
برزگر ادامه داد: همچنین در خصوص واحدهای مسکونی تعمیری نیز دستور کار تعمیرات ۲۴ هزار واحد مسکونی در زلزله هشتم بهمن پارسال، برای مالکان این واحدهای مسکونی صادر شده است.
وی اضافه کرد: برای کمک به واحدهای مسکونی احداثی، میلگرد، سیمان و ماسه بدون مشکل در منطقه تأمین و توزیع شد و باتوجهبه تسهیلات اولیهای که به این واحدها داده شده روند خوبی را در اجرای کارهای ساختمانی شاهد هستیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی گفت: در زلزله هشتم بهمنماه شهرستان خوی با حمایت و پیگیری استاندار آذربایجان غربی، تأمین منابع ۵۰ درصد تخصیص اعتبارات و تسهیلات مصوب هیئت دولت محقق شده است.
برزگر یادآور شد د: روند بازسازی در مناطق روستایی از وضعیت خوبی برخوردار است و در شهر خوی روند صدور پروانه ساختمانی کمی کُند است؛ ولی باتوجهبه قول مساعد شهردار خوی و نظاممهندسی امیدواریم سرعت در این بخش همافزایش یابد.
وی افزود: در زلزله هشتم بهمن همه متقاضیان بهویژه واحدهای مسکونی احداثی بهمنظور عقد قرارداد از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به بانکهای عامل معرفی شدهاند و منتظر شروع انعقاد قرارداد و واریزی تسهیلات هستیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی از مدیران بانکهای عامل خواست در پرداخت تسهیلات به زلزلهزدگان تسریع داشته باشند زیرا مردم منتظر دریافت تسهیلات برای انجام کارهای ساختوساز هستند.
برزگر تأکید کرد: از یک هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی احداثی در زلزله ۱۳ مهرماه در شهر خوی و روستاهای اطراف بخش مرکزی، عملیات اجرایی نیز در بیش از ۹۵ درصد واحدهای مسکونی آغاز شده است.
به گفته وی، در یک هزار و ۳۵ واحد مسکونی احداثی عملیات پیکنی و اجرای بتن مگر انجامگرفته و صاحبان ۳۵۰ واحد مسکونی هم در خانههای جدید خود ساکن شدهاند .
وی با بیان اینکه عملیات احداث برخی واحدها در این زلزله در کمتر از سه ماه پایان یافت، گفت: در این بازسازی از مجموع یک هزار و ۱۰۰ واحد تخریب شده بخش مرکزی، بتن فونداسیون ۸۲۱ واحد مسکونی اجرا و در ۵۵۴ واحد مسکونی احداثی عملیات دیوارچینی به اتمام رسیده است.
برزگر ادامه داد: تأمین کامل مصالح ساختمانی از جمله میلگرد و سیمان رایگان اهدایی از سوی بنیاد مستضعفان و ۲۹۰ دستگاه اسکلت پیشساخته پیچومهرهای برای این واحدها انجام شد.
وی افزود: بر اساس مصوبه هیئت دولت پس از تخصیص مبالغ کمکهای بلاعوض تاکنون مبلغ ۱۴۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض بهحساب مالکان واحدهای احداثی و تعمیری و ۱۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان بلاعوض اسکان موقت بهحساب ۹۳۰ واحد احداثی زلزله ۱۳ مهرماه واریز شده است.
برزگر اظهار کرد: تاکنون پنج هزار و ۹۷۹ نفر از مالکان واحدهای احداثی و تعمیری زلزله ۱۳ مهر پارسال در خوی برای دریافت تسهیلات ارزانقیمت بانکی برای عقد قرارداد به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
وی یادآور شد: بر اساس مصوبه دولت در زلزله ۱۳ مهرماه مبلغ ۶۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارزانقیمت بانکی برای واحدهای احداثی روستایی و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزانقیمت بانکی برای واحدهای احداثی شهری مصوب گردید که بر اساس پیشرفت فیزیکی بازسازی واحدهای مسکونی در سه مرحله بهحساب مالکان این واحدها واریز شده است.
برزگر تأکید کرد: پایان خردادماه سال جاری را زمان اتمام عملیات اجرایی بازسازی مناطق آسیبدیده از زلزلهزده ۱۳ مهرماه اعلام کردهایم و تاکنون هم پیشرفت عملیات اجرایی در این حوزه بسیار خوب بوده است.
وی ادامه داد: محورهایی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان برنامهریزیشده که تا آخر خرداد انجام و پرونده بازسازی واحدهای زلزلهزده ۱۳ مهر بسته شود.
انتهای خبر/