به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «آذرباخیش» امام جمعه خوی در خطبه‌های نماز باشکوه عید سعید قربان که با حضور پرشور مردم مؤمن این شهرستان برگزار شد، ضمن تبریک این عید بزرگ اسلامی به ملت ایران، اظهار کرد: عید قربان فقط یک مناسبت عبادی نیست، بلکه مکتبی است برای یادآوری حقیقت بندگی، اطاعت، فداکاری و ایستادگی در برابر نفس و طاغوت زمان.

حجت‌الاسلام حجت قاسم‌خانی با اشاره به خطبه امیرالمؤمنین علیه‌السلام در روز عید قربان، گفت: این روز، روزی با حرمت بزرگ، آکنده از برکت و امید به مغفرت است. لذا همه ما باید در این روز با ذکر و استغفار، خود را به درگاه پروردگار نزدیک کنیم و با یاد حضرت ابراهیم و اسماعیل علیهما‌السلام، عهدی تازه با ایمان، ایثار و اخلاص ببندیم.

وی افزود: عید قربان، علاوه بر جنبه‌های معنوی، فرصتی برای تجلی همبستگی اجتماعی و مواسات است. ائمه ما دستور داده‌اند که گوشت قربانی را به سه بخش تقسیم کنیم: یک سوم برای همسایگان، یک سوم برای نیازمندان و یک سوم برای خانواده. این الگو باید امروز هم در جامعه اسلامی جاری شود تا معنای حقیقی عدالت اجتماعی تحقق یابد.

خطیب نماز عید قربان در ادامه با اشاره به وضعیت فاجعه‌بار مردم مظلوم فلسطین، به‌ویژه در نوار غزه، اظهار کرد: امروز شاخص تشخیص حق و باطل، ایستادگی در کنار مردم فلسطین است. ملت مظلوم غزه در محاصره کامل، با قحطی، گرسنگی و بمباران‌های مداوم روبه‌رو هستند. تصاویری که از غزه منتشر می‌شود نشان می‌دهد کودکان و زنان از شدت گرسنگی برگ درخت می‌خورند، و این لکه ننگ برای مدعیان حقوق بشر پاک‌نشدنی است.

وی افزود: چرا اروپا و کانادا پس از ماه‌ها سکوت، امروز علیه رژیم صهیونیستی موضع می‌گیرند؟ پاسخ روشن است، آنها فهمیده‌اند که فاجعه‌ای بزرگ در راه است و می‌خواهند پیشاپیش از آن تبری بجویند، اما مسئولیت جنایت از گردنشان ساقط نمی‌شود.

حجت‌الاسلام قاسم‌خانی خطاب به ملت‌های مسلمان تأکید کرد: شجاعت دانشجویان و جوانان آمریکایی و اروپایی باید الگو شود. چگونه است که جوانان غربی در حمایت از مردم غزه در خیابان‌ها حاضر می‌شوند اما برخی دولت‌های اسلامی هنوز در برابر این جنایت عظیم، با رژیم کودک‌کش صهیونیست همکاری دارند؟ قطع رابطه سیاسی، اقتصادی و نظامی با این رژیم غاصب، وظیفه‌ای شرعی و انسانی است.

وی با استناد به روایتی از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله گفت: اگر مسلمانی مظلومی را در زیر شکنجه ببیند و به او کمک نکند، مستحق عذاب الهی خواهد بود. بر همین اساس، امروز هر مسلمان باید یاور مظلوم و دشمن ظالم باشد.

امام جمعه خوی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اهمیت نماز جمعه، اظهار کرد: در دوران ابتدایی انقلاب، مؤمنان این دیار با اجاره اتوبوس، برای اقامه نماز جمعه به تبریز می‌رفتند. این روحیه دینی و انقلابی باید حفظ شود. همان‌طور که امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمود: ترک ده سال نماز عید قربان برای من آسان‌تر از ترک بی‌علت یک نماز جمعه است.

وی همچنین از حضور گسترده مردم در دعای عرفه قدردانی کرد و آن را نشانه‌ای از رشد معنوی جامعه دانست و گفت: یکی از برکات انقلاب اسلامی، احیای دعاهای پرفیضی مانند دعای عرفه است؛ قبل از انقلاب، چنین اجتماعات با شکوهی برای دعا و ذکر اهل بیت علیهم‌السلام وجود نداشت.

خطیب نماز عید قربان در پایان با بیان جایگاه والای حضرت مسلم بن عقیل در نهضت عاشورا، گفت: اگرچه حضرت مسلم در روز عاشورا حضور نداشت اما امام حسین علیه‌السلام در عصر عاشورا نام او را در شمار اصحاب باوفای خود برد. این نشان‌دهنده جایگاه بلند کسانی است که پیش از عاشورا در راه امام شهید می‌شوند.

وی همچنین با اشاره به فداکاری زنی به نام طوعه در یاری حضرت مسلم، افزود: طوعه، کنیزی از خاندان اشعث – یکی از بدنام‌ترین افراد تاریخ – بود اما در اوج ظلمت، ستاره‌ای شد برای هدایت. امروز نیز زنانی چون طوعه در راه حمایت از آرمان ولایت فقیه، ایستادگی می‌کنند.

امام جمعه خوی در پایان، برای تعجیل در فرج حضرت حجت، طول عمر باعزت رهبر معظم انقلاب اسلامی، پیروزی ملت مظلوم فلسطین، شفای بیماران، رحمت برای شهدا و امنیت و عزت کشور دعا کرد و از همه مردم خواست تا با وحدت و بصیرت، راه حق را در تمام عرصه‌ها ادامه دهند.

انتهای خبر/ هادی عباسپور