به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «آذرباخیش» حجتالاسلام حجت قاسمخانی امامجمعه شهرستان خوی در خطبههای امروز خود در نمازجمعه که در مصلی امام خمینی (ره) که با حضور اقشار مختلف برگزار شد با اشاره بهروز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: حوزه و دانشگاه دو مرکز علمی هستند و هرکدام در جای خود از اعتبار و وجاهت بالایی برخوردارند . وظیفهٔ حوزه حکمشناسی است که باید احکام را تبیین کند و وظیفهٔ دانشگاه موضوعشناسی است و باید موضوع را تبیین کند و هرکدام در جای خود رسالت مستقلی دارند. قطعاً منظور از وحدت، وحدت هدفی و استراتژیکی است برای آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی؛ بنابراین برای دستیابی به اعتلای کشور و فرهنگ جامعه باید این دو مرکز رسالت مشترک پیدا کنند و پاسخگوی نیازهای امروز جامعهٔ اسلامی و ایرانی ما باشند و حافظ و پاسدار میراث گرانقدر مملکت ما باشند.
وی ادامه داد: باید هر دو مرکز در ارتقای سطح فرهنگ، در توسعه فنّاوری، در استقلال ملی، در تربیت نیروهای متعهد مبتنی بر مبانی اسلام تأثیرگذار باشند. باید با روحیهٔ اسلامی و انقلابی و جهادی در راستای حل معضلات جامعه دستبهدست هم بدهند.
حجتالاسلام قاسمخانی افزود: وقتی ما میگوییم وحدت حوزه و دانشگاه یعنی درد مشترک، هدف مشترک، شناخت مشترک، آرمان مشترک، برای حفظ این کشور بزرگ اسلامی و ارزشمند. اگر بنا باشد حوزه و دانشگاه فقط و فقط نظریه پرور و تئوریپرداز باشند دانش نظری را فقط ملاک کار بدانند نه کاربردی را قطعاً گرهگشای جامعه نخواهند بود. ما توقعمان از دانشگاه و از حوزه داشتن اصول مشترک برای ارتقای و پیشرفت جامعهٔ ایرانی هست. ما جایگاهمان در تاریخ جایگاه بلندی است.
امامجمعه خوی با ذکر و تحلیل بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در مورد حوادث اخیر سوریه و محور مقاومت اظهار داشت: مقاومت اسلامی یک پدیده سختافزاری نیست که با حوادث مختلف و زلزلههای سیاسی بشکند یا نابود بشود. مقاومت یک ایمان است، یک تفکر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است، مقاومت یک مکتب است یک مکتب اعتقادی است. چیزی که ایمان یک عده مردم است با فشارآوردن نه فقط ضعیف نمیشود؛ بلکه قویتر میشود.
وی افزود: دولت سابق سوریه، همراهیهای زیادی با انقلاب اسلامی داشت؛ هم حافظاسد و هم بشار اسد در طول ۴۴ سال گذشته، یار و همراه مقاومت بودند. البته بهخاطر دلایل و شرایط مختلف داخلی و خارجی، بشار اسد نتوانست تا آخر راه بماند. او مانند شهیدان سید حسن نصرالله و یحیی سنوار، یک مجاهد مؤمن و انقلابی پاکباخته نبود؛ بلکه سیاستمداری عملگرا بود که ارتباط عمیقی با آموزههای دینی نداشت، فلذا نتوانست تا آخر راه تاب بیاورد. ضمن اینکه در اداره کشور نیز اشتباهات راهبردی داشت.
خطیب نمازجمعه خوی گفت: حاکمیت ایران اسلامی و مسئولان کشور ایران خصوصاً نیروهای جانبرکف مسلح و بالاخص سپاه سرافراز و نیروی بینظیر و قهرمان قدس، در این معرکه سربلندند و مفتخر به دریافت مدال افتخار و مباهات از لسان فرمانده کل قوا هستند؛ لذا هرگونه نقد غیرمنصفانه و غیرکارشناسی چه در فضای عمومی چه غیر آن در شرایط جنگ ترکیبی دشمنان، ناصواب و غیرقابلپذیرش است.
حجتالاسلام قاسمخانی یادآور شد: علت حضور ایران در سوریه در زمان داعش: در قضیه فتنه داعش نیروهای ما هم در عراق و هم در سوریه حضور پیدا کردند و این حضور به دو علّت حفظ حرمت اعتاب مقدسه و مسئله امنیت بود.
وی تشریح کرد: اگر چنانچه جلوی داعش و ناامنی به وجود آمده از سوی آنها گرفته نشود، به اینجا سرایت میکرد و سرتاسر کشور بزرگ ما را ناامنی میگرفت. ناامنی فتنهٔ داعش هم یک چیز معمولی نبود تا چهلکیلومتری کشور ما رسیده بودند و آشکارا میگفتند دشمن اصلی ما ایران است و شعارشان ایها الروافض جئناکم بالذبح بود؛ لذا شهید عزیز ما سردار سلیمانی و یارانش و همکارانش رفتند، جوانهای خود آنها را هم در عراق هم در سوریه سازماندهی و مسلّح کردند، ایستادند و کمر داعش را شکستند؛ بنابراین شهدای مدافع حرم رسالتشان را انجام دادند و چشم فتنه را کور کردند.
انتهای خبر/